A cociña de Larpeiros con mandil. 150 receitas de Benigno Campos

A cociña de Larpeiros con mandil. 150 receitas de Benigno Campos

Editorial:
Galaxia
EAN:
9788498652383
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-9865-238-3
Páginas:
176
Encuadernación:
TAPA DURA
Idioma:
GALEGO
Ancho:
170
Alto:
200
Disponibilidad:
No disponible
Colección:
SIN COLECCION

25,00 €

IVA incluido

A riqueza e variedade da cociña tradicional galega é a base da que parte Benigno Campos para elaborar 150 receitas de cociña no seu libro  A cociña de Larpeiros. O popular cociñeiro do programa Larpeiros, da Televisión de Galicia, propón un percorrido saboroso pola cociña galega de sempre, tradicional e sinxela, á que engade unha achega persoal en cada un dos pratos propostos e a recomendación dun viño axeitado para os acompañar. O libro vai precedido dun limiar do escritor Xosé Cermeño e ponlle cabo o epílogo do xornalista Tomás Alonso. O saber culinario de Benigno Campos Melón vénlle de Chapela, o  barrio que une Vigo con Redondela, ao pé da ría, onde medrou entre os  sacos, as latas e os aromas do negocio familiar de ultramarinos, e onde tivo un forno de pan a poucos pasos da súa porta e xogou nunha praia rica en ameixas, berberechos e beretes, lindante con leiras de leitugas e patacas. Logo, Benigno Campos acabou de facerse no Vigo fabril e sindicalista: traballou mirando ao mar para o que miran os estaleiros, as conserveiras, os naseiros, as redeiras, os bateeiros, as mariscadoras. Tal como afirma Xosé Cermeño no prólogo do libro, "Os  receitarios son comunmente lembrados polo nome dos seus autores, máis  que polo seu título. Falamos do Picadillo, ou do Simone Ortega, ou do  Escoffier. Seguramente falaremos no futuro deste libro como o Benigno, o receitario que compilou unha cociña popular, apegada á terra e á memoria". Un libro de receitas que é útil á vez que gorentoso, que pola súa utilidade aproveita para cociñar e tamén aproveita ao padal. O mester da cociña, amais de innovar e experimentar, cómpre que conserve os sabores, texturas e recendos que constitúen a base da memoria gastronómica galega. A que fai lembrar aqueles guisos sólidos, cabais, condimentados con fidelidade aos sabores da infancia e do país. Por esa razón, A cociña de Larpeiros é un libro honesto, no que a cociña propia de Galicia se arrequenta coa doutras tradicións foráneas.

Otros libros del autor en Librería Atlántica

  • La cocina de Benigno Campos. ¿Qué vamos a comer hoy?
    Titulo del libro
    La cocina de Benigno Campos. ¿Qué vamos a comer hoy?
    Benigno Campos Melón
    Everest
    No disponible

    19,95 €

  • A cociña de Larpeiros. 150 receitas
    Titulo del libro
    A cociña de Larpeiros. 150 receitas
    Campos Melón, Benigno
    Galaxia
    A riqueza e variedade da cociña tradicional galega é a base da que parte Benigno Campos para elaborar 150 rec...
    No disponible

    22,60 €

  • peixes e mariscos
    Titulo del libro
    peixes e mariscos
    Campos, Benigno
    Galaxia
    Partindo dos saberes populares de cociña do mar en Galicia, Benigno Campos seleciona 150 das súas receitas mÃ...
    No disponible

    20,50 €

  • Novas receitas da cociña de Larpeiros + CD
    Titulo del libro
    Novas receitas da cociña de Larpeiros + CD
    Campos, Benigno
    Galaxia
    Despois do extraordinario éxito do seu primeiro libro, Benigno Campos presenta as NOVAS RECEITAS DA COCIÑA DE...
    No disponible

    20,00 €

  • Cociñando con Benigno Campos
    Titulo del libro
    Cociñando con Benigno Campos
    Campos Melón, Benigno
    Galaxia
    Novo libro de receitas do cociñeiro do programa LARPEIROS da Televisión de Galicia, Benigno Campos. Desta vol...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    22,60 €

Materia en Librería Atlántica

  • La cocina de la felicidad
    Titulo del libro
    La cocina de la felicidad
    Ortemberg Silva, Adriana
    Urano editorial
    Los alimentos y nuestras emociones Desde la infancia, la comida se utiliza para celebrar momentos felices,...
    No disponible

    5,95 €

  • Arte de cocina, pastelería, vizcochería y conservería
    Antiguo
    Titulo del libro
    Arte de cocina, pastelería, vizcochería y conservería
    Martinet Montiño, Francisco
    Editorial maxtor
    Obra escrita para que los jóvenes aprendices puedan aprender el arte de la cocina, de la pastelería y de la b...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 dias..)

    16,00 €

  • Asar a la parrilla. Diversión estival asegurada
    Antiguo
    Titulo del libro
    Asar a la parrilla. Diversión estival asegurada
    Annette Heisch
    Editorial everest
    ¡Por fin es verano! Hay que colocar rápidamente la barbacoa, encender el carbón, y ya estamos listos para co...
    DISPONIBLE (Entrega en 3-4 dias)

    6,24 €

  • Cocina para estar en forma
    Titulo del libro
    Cocina para estar en forma
    AA.VV
    Ngv vemag-verlags
    No disponible

    3,95 €

  • Cuétara
    Titulo del libro
    Cuétara
    AA.VV
    Larousse
    Tosta Rica, Napolitanas, Hojaldradas... Las galletas Cuétara son la excusa perfecta para preparar unas recetas...
    No disponible

    2,00 €

Galaxia en Librería Atlántica

  • Un pai despistadiño
    Titulo del libro
    Un pai despistadiño
    Gregori, Josep
    Galaxia
    No disponible

    5,20 €

  • Obra en galego completa. T. 3
    Titulo del libro
    Obra en galego completa. T. 3
    Cunqueiro, Alvaro
    Galaxia
    No disponible
  • A FRAGA DO MEU AVÓ
    Titulo del libro
    A FRAGA DO MEU AVÓ
    Nº 38
    Mama Cabra
    Galaxia
    A fraga do meu avó está chea de árbores, animais e vida, pero agora vese rodeada de eucaliptos e de xente qu...
    DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)

    20,00 €

  • Guía y espacios naturais de Galicia
    Titulo del libro
    Guía y espacios naturais de Galicia
    González Rodríguez, Ignacio / Fernández González, Roberto
    Galaxia
    No disponible

    22,50 €

  • Feirear
    Titulo del libro
    Feirear
    Nº 118
    Castro Frade, José Ramón
    Galaxia
    Feirear significa mercar', vender' ou tratar algún negocio na feira'. Ã‰ este un título que pretende ser cham...
    No disponible

    23,00 €